Clinica, cabinet de proctologie Miercurea Ciuc

Informaţii utile
 
Ce este proctologia?
Proctologia este aceea ramură a medicinei care se ocupă cu bolile rectului și a regiunii perianale, indiferent de vârsta sau sexul bolnavului.
mai mult
 
 
Care sunt simptomele și semnele bolilor de la acest nivel?
* Rectoragia - sângerările perianale îl sperie pe bolnav, este simptomul care îl aduce cel mai des la medic.
* Senzația de corp străin perianal, e ceva în plus care deranjează
mai mult
 
 
Cum pot ajunge la consultație?
Cel mai simplu prin programare la tel. 0756 884 923, de preferat după orele 19:00.
 
 
Cum să mă pregătesc?
În ziua consultației consumați minim 2l de lichide și mâncați normal.
Este de preferat să aveți scaun in ziua consultației, dar nu folosiți laxative.
mai mult
 
 
Ce se va întâmpla la consultație?
Începem printr-o conversație referitor la simptomele și semnele care au apărut odată cu boala, evoluția acestora în timp.
mai mult
 
 
Când se începe tratamentul?
Încă de la prima consultație după stabilirea diagnosticului încep tratamentul ambulator, adică nu necesită internare în spital. Acesta durează in medie 5 -35 minute în funcție de boală și gravitatea acesteia.
 
 
Este dureros tratamentul?
Nu. Folosesc anestezia locală prin infiltrație după o prealabilă anestezie de contact, prin aplicare de gel anestezic pe punctele de infiltrare sau analgo - sedare.
mai mult
 
 
Cât timp voi sta la cabinet după terminarea procedurilor?
După terminarea manoperei proctologice se poate pleca imediat, iar în cazul micilor intervenții pacientul rămâne pentru observare timp de ½-2ore, este din nou examinat, după care pleacă la domiciliu.
 
 
Ce se întămplă după terminarea procedurii proctologice?
Are loc o conversație în care explic ce este de făcut acasă, la plecare primiți un material scris despre ce s-a discutat și un număr de telefon permanent accesibil, supozitoare și creme care ajung pentru 2 săptămâni.
 
 
Cât durează un tratament complet?
Depinde de boală, de exemplu în cazul a trei pachete hemoroidale tratamentul prin ligatura cu benzi elastice necesita 3 ședințe, se efectuează câte o ligatură la un interval de 2 săptămâni, așadar dureaza în medie o lună, în cazu fisurii anale bolnavul revine pentru un control după 3 - 7 zile, vindecarea completă are loc în medie la 2 - 4 săptămâni.
 
 
Ce nu am voie să fac?
După părăsirea cabinetului pacientul își continuă viața cotidiană, poate conduce autovehiculul, poate merge la serviciu. În unele cazuri se contraindică câteva zile efortul fizic, mersul cu bicicleta.
 
 
Ce se intâmplă dacă apar noi întrebări după părăsirea cabinetului?
Puteți apela numărul de telefon la care v-ați programat, acesta este continuu accesabil, veți primi răspuns la toate întrebările.
 
 
 
PROKTOHELP © 2014 - Toate drepturile rezervate.
btz wesite design