Clinica, cabinet de proctologie Miercurea Ciuc

Boli - Abcese perianale

Papilita reprezintă inflamația papilelor din interiorul rectului, se manifestă printr-o senzație de disconfort, ușoară tensiune dureroasă analăcare se accentuează la defecație.

Criptita reprezintă inflamația criptelor – mici cuiburi la baza papilelor care se manifestă la debut prin aceleași simptome ca și papilita însă fără tratament infecția se propagă repede la țesuturile din jur producând abcese localizate la diferite nivele. 

 

 

 

        

Abcesele reprezintă colecții purulente circumscrise situate la diferite nivele față de sfincterul anal.

Care sunt simptomele  cele mai des întîlnite  ?

Abcesele se manifestă prin durere care devine continuă, foarte intensă, uneori pulsatilă, deseori însoțită de letargie, frisoane, febrăinapetență. În lipsa tratamentului procesul inflamator progresează, cu timpul ajunge la suprafața tegumentară sau la nivelul peretelui rectal  pe care îl erodează, se evacuează parțial, moment marcat de scăderea în intensitate a durerii. Prin traiectul astfel format se elimină permanent puroi, astfel, procesul inflamator a ajuns în stadiul de fistulă perianală.


Care este tratamentul?

Papilita se tratează conservator.
Criptita necesită o mică intervenție chirurgicală pentru asanarea focarului infecțios.
Abcesul perianal se incizează larg din momentul diagnosticului. Se evacuează puroiul si se spală cavitatea restantă cu soluții antiseptice. Se drenează asigurând evacuarea secrețiilor. Se recoltează puroi pentru examen bacteriologic  în vederea  determinării sensibilității acestuia la antibiotice.

 

 

 

 
PROKTOHELP © 2014 - Toate drepturile rezervate.
btz wesite design