Clinica, cabinet de proctologie Miercurea Ciuc

Boli - Fisura anală

Fisura anală reprezintă o crăpătură-soluție de continuitate de câțiva milimetrii care pornește de la linia muco-cutanată spre interiorul anusului. Când fisura se cronicizează apare o reacție inflamatorie dură la cele 2 capete - caruncula cea din exterior și anopapila hipertrofică cea din interior.



 

 

 

 

        

Care sunt simptomele  cele mai des întîlnite ?

Sîngerarea 
este însoțită de o durere intensă, apare după scaun și se menține ore întregi. În lipsa tratamentului durerea se accentuează în timp, devine continuă, cu oarecare diminuare pe timpul nopții. În cazul neglijării îndelungate, poate determina stenozarea cicatricială a anusului, o complicație de temut care se poate remedia cu mare dificultate constând in plastie anală.

Care este tratamentul?

În primul stadiu tratamentul este medical prin adaptarea unei diete bogate în fibre vegetale la care se asociază un laxativ alături de tratamentul local cu supozitoare. 

Cazurile netratate în faza acută se cronicizează, necesită secționarea parțială a sfincterului anal intern. Procedeul cel mai des folosit este sfincterotomia laterală închisă. În ultimul stadiu de stenoză cicatricială a anusului, practicăm operații plastice complexe prin care se aduce țesut elastic, necicatricial din vecinătatea anusului.


 
PROKTOHELP © 2014 - Toate drepturile rezervate.
btz wesite design