Sebészeti és proktológiai szakrendelő, Csíkszereda

Betegségek - Végbélfertőzések

A bőrön keletkezõ hajszálvékony berepedéseket rhagadóknak nevezzük, a hajszálak tövében fellépő gyulladást foliculitisnek. Egyre gyakrabban találkozom condilomákkal, ezek vírus okozta  szemölcsszerű elváltozások, melyek szexuális úton terjednek és igen gyorsan szaporodnak a végbélen és a genitáliákon is. Gyakran hosszasan tartó állapot, rövid ideig tartó tünetmentes szakaszokkal és gyakori visszaesések jellemzik a végbélnél található bőr és mirigyek bakteriális, gombás vagy vírusos fertőzéseit egyaránt.        

Melyek a legjellemzőbb tünetek?

Vezető tünetek a viszketés vagy égő érzés, esetenként váladékozás.

Hogyan történik a kezelés?

Kezelésük a higiéniai szabályok betartására alapul de, elkerülendő a túlzott  szappan használata és a nedves törlőke is. Esetenként felülfertőzés lép fel, vagy bélférgek jelenléte igazolódik, ezen esetekben a helyi kezelést szájon keresztül adott gyógyszerekkel egészítjük ki. A condilomákat leégetjük, a szóródást vírusölő készítmények lokális használatával akadályozzuk meg.
A gombás és bakteriális fertőzéseket célzottan kezelem. Ha a helyi kezelés nem elég hatékony, tablettás kezeléssel egészítem ki.

 
PROKTOHELP © 2014 - Minden jog fenntartva.
btz wesite design